Велике інтерв’ю члена Правління ЛОО НСКУ Олександра Набоки

Що таке Дике поле, 13-й штат Бельгії в Україні, зросійщення, «Роттердам+» 19-го століття: велике інтерв’ю члена Правління ЛОО НСКУ Олександра Набоки.

В умовах російського вторгнення в Україну та тимчасової окупації більшої частини Луганщини перед Луганською обласною організацією НСКУ постали нові виклики. Поруч з налагодженням роботи в нових умовах краєзнавці мають відповідати на запити суспільства, зокрема, щодо історії регіону, яке не перший рік є об’єктом ворожої пропаганди.

Саме тому безумовно вчасним стало велике розгорнуте інтерв’ю члена правління нашої організації доктора історичних наук, завідувача кафедри історії України Олександра Вікторовича Набоки авторові популярної програми «Антиподи» Сергію Іванову, яка регулярно виходить на ютуб-каналі «Ісландія». Розмова була цілком присвячена різним аспектам історії Луганщини, починаючи від епохи каменю і закінчуючи модерними часами. Під час бесіди були детально розглянуто таке актуальне сьогодні питання як українське освоєння краю. Так, Олександр Набока неодноразово підкреслив, що українське населення мало важливе значення в системному та повноцінному освоєнні Луганщини ще до приходу сюди імперської росії.

Детально з інтерв’ю можна ознайомитися за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=gdDlzNz1wrg&t=46s.